SAC - We build software
We build software and other stuff
We

Wie zijn wij?

Over SAC

‘Sorcery and Cybernetics’. Het is de oorspronkelijke bedrijfsnaam, waar S.A.C. de afkorting van is. Maar, voor wie dat misschien makkelijker vindt, kan het net zo goed staan voor Software and Computers: de absolute basis van ons bedrijf.

De impact van internet en technologie op leven, leren en werken wordt steeds groter. Dit is pas het begin, denken wij. De échte software-revolutie moet nog beginnen! Als ambitieuze startup willen wij hier actief aan bijdragen door technologie op een positieve manier in te zetten.

Bij SAC bouwen wij een softwareplatform dat werk- leer- en creatieve processen faciliteert en waarin het individu centraal staat.


De oprichters

Met een naam die vrijelijk was geïnspireerd op het Sword & Sorcery genre, richtten wij, Marinus Bosman en Andrew van de Meer, begin 2016 een softwarebedrijf op: S.A.C.
Met ieder twintig jaar ervaring en een trackrecord in programmeren en architectuur, werken wij met passie aan software-oplossingen waar we trots op zijn. Van expert kennissystemen tot artificial intelligence, of van online audio editors tot complete HRM systemen, we’ve built it all. Onze fantasierijke manier van denken en affiniteit met gaming die al twintig jaar terug gaat, zijn terug te vinden in onze visie en missie.


Onze visie & missie

Visionairs, trendwatchers en sciencefiction schrijvers doen al decennialang voorspellingen over de technologische toekomst. Maar wat wij tegenwoordig zien, zijn ontwikkelingen waarbij automatisering vooral is gericht op voordeel voor het bedrijf terwijl werknemers en consumenten daar eigenlijk weinig voor terugkrijgen. Of applicaties waarbij de gegevens van de gebruiker uiteindelijk de échte handel blijken te zijn…

'Dit moet anders', dachten wij. 'Laten we eens kijken wat mensen nu werkelijk willen. Wat voor software kunnen wij bouwen die mensen echt versterkt in waar ze al goed in zijn?’

Met onze visie nemen wij als softwarebedrijf stelling over de rol van technologie in de samenleving in de toekomst. En deze visie laten we doorwerken in onze praktische werkwijze, maar ook in hoe onze software zelf in elkaar steekt. Lees meer...

Onze visie

In elke nieuw software product wat in deze tijd gemaakt wordt speelt A.I.(artificial intelligence) een belangrijke rol.

A.I. kan op verschillende manieren opgevat worden. Wat er op dit moment het hardst doorklinkt in de samenleving is een richting gebaseerd op neurale netwerken en big data. Systemen worden ‘intelligent’ gemaakt op basis van een methode van willekeurigheid; data net zolang ‘husselen’ tot er iets (op het eerste gezicht) bruikbaars uitkomt. Het nadeel van deze methode is, dat we steeds minder kunnen herleiden waar deze resultaten vandaan komen. De menselijke maat verdwijnt hierdoor meer en meer naar de achtergrond.

In de visie waarin wij ons kunnen vinden, zal de mens altijd sturend zijn. Dit kan alleen als de machinale beslissingen door mensen ingevoerd en begrepen worden. Dit lijkt op de situatie waarin we nu verkeren, zou je zeggen. Maar nu is er alleen een kleine groep die de kennis en de mogelijkheden heeft om deze regels te bepalen en/of in te programmeren.
In onze visie zou ieder mens in staat moeten zijn om alle geneugten van computertechnologie ten volste te kunnen benutten, zonder zelf ‘programmeur’ te hoeven zijn. Met onze software willen wij dan ook meebouwen aan een systeem dat de mens op een positieve manier ondersteunt. Kortom, geen ondoorzichtige technologie, maar een begrijpelijk systeem waarin de computer echt voor óns werkt in plaats van andersom.

Onze missie

SAC bouwt een softwareplatform dat werk- leer- of creatieve processen faciliteert en waarin het individu centraal staat. Een platform met een sociale focus dat écht toegevoegde waarde geeft in de manier waarop mensen leren en samenwerken. Waar e-learning bijvoorbeeld routinematige processen makkelijker maakt, ontstaat er voor de docent meer ruimte voor het begeleiden van leerlingen, en ook voor meer dialoog en samenwerking.

Laat de routine aan de computer over. Creativiteit is mensenwerk!

Ons idee dat technologie toegankelijk moet zijn voor iedereen, vertaalt zich naar de praktische kernwaarden van waaruit wij werken: eerlijkheid, transparantie in processen van samenwerking, maar ook concreet naar onze software: gericht op optimale relevantie, gemak en plezier voor de gebruiker maar ook voor onze eigen developers. Wij willen innovatieve systemen ontwikkelen waar wij zelf ook graag mee werken, en daarmee dus bouwen aan de technologische toekomst.

Eerlijkheid & transparantie

Bij een platform waar het individu centraal staat, hoort in onze visie bijvoorbeeld de zeggenschap over zijn eigen gegevens. In lijn met het ideaal waar alleen zorgvuldig met data wordt omgegaan, ligt ook bijvoorbeeld een databasestructuur die uitsluitend relevante data doorzoekt.
Ook onze eigen bedrijfsvoering en de samenwerking met onze partners staat in het teken van eerlijkheid en transparantie. In de toekomst wil SAC het leerplatform dat we bouwen ook op niet-commerciële basis beschikbaar maken voor het primair onderwijs.

Kortom, wij zijn dan ook méér dan een bouwers van applicaties. Met onze passie voor programmeren en onze visie over de rol van technologie in in de samenleving, hebben wij de missie om innovatieve systemen te ontwikkelen waar we trots op zijn en waar wij zelf ook graag mee werken. Bij SAC wordt gebouwd aan de technologische toekomst!

Optimale relevantie, gemak en plezier

De hedendaagse relationele-, graph- en document- databases voldoen in onze ogen niet aan wat wij van een database verwachten. De veranderlijke aard en de dynamiek van data is lastig te vatten in database-modellen. Het loslaten van elke vorm van structuur daarentegen, zou ook geen gewenste oplossing zijn. Het nieuwe concept van role-based databases ligt in lijn met onze visie: Role-based programming gaat uit van een structuur waarbij het perspectief van waaruit je kijkt, bepalend is voor de data die je te zien krijgt. Dit zorgt in ons platform voor optimale relevantie voor de individuele gebruiker: De data die een student te zien krijgt, verschilt van die van zijn docent.

Verder moet het gebruiken van onze software makkelijk en plezierig zijn. Want waar leren een plezierige, motiverende beleving wordt, zal de lesstof beter beklijven!

Wat doen wij?

Bij SAC ontwikkelen we de gehele grondstructuur van een softwareplatform dat werk- of leer- en creatieve processen faciliteert. Wij vinden dat computertechnologie in positieve zin iets moet toevoegen in de manier waarop mensen samenleven, werken en leren.

In ons platform staat de mens dan ook centraal: Het platform moet simpelweg leuk zijn om te gebruiken én het moet communicatie en samenwerking bevorderen. In het gebruik van het platform ligt de focus op sociale aspecten, zoals samenwerking, individuele begeleiding en spelenderwijs leren.

Door de organische structuur van ons platform is het niet alleen voor de gebruiker maar ook voor ons als developers prettig werken: role based programming en adaptive components zorgen ervoor dat het platform wendbaar in elkaar steekt met het oog op de toekomst, en dat wij ons kunnen focussen op het bouwen en doorontwikkelen van functionaliteiten.

(754) 304-1941

In de toekomst willen we het platform ook op niet-commerciële basis beschikbaar maken voor het primair onderwijs.


Toepassingen

SAC werkt nauw samen met partners in de markt. Dit zijn stuk voor stuk partijen die hun sporen hebben verdiend, onder meer in het veld van e-marketing en e-learning. De softwaresystemen die deze partijen momenteel inzetten voor hun klanten ontwikkelen wij actief en in samenwerking met hen door tot volwaardige producten.


8669456675

Expedition Next maakt het mogelijk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, zowel binnen je team als voor jou als individu. Communiceren met anderen is makkelijk en je hebt altijd je studiemateriaal bij de hand. Bekijk en reageer op video's en animaties, speel samen een game, discussieer op het forum en vraag anderen om feedback. Expédition slaat een slimme brug tussen online- en groepsactiviteiten.

Voor vragen over Expedition Next mail 520-685-2277 of ga naar 717-748-3814"Hoe zou het zijn wanneer iedere marketeer het overgrote deel van zijn tijd kan besteden aan de vraag wat zijn klant echt raakt? Wat zou er dan in het hier en nu anders moeten gaan?"

Dit is de vraag die bij Milus centraal staat.

Het idee is simpel. Voor iedere campagne doorloopt een marketeer een aantal stappen zoals het briefen van een creatief bureau, het verzamelen van content, een doelgroepselectie, zorgen voor compliancy approval, het feitelijk opzetten van de uiting, etc. In Milus hebben we dit complete proces geautomatiseerd. Dus na het opstarten van de campagne krijgen alle betrokkenen hun eigen acties toegewezen, voeren ze hun deel van de input in, heeft de marketeer een dashboard waarin zichtbaar is wat de status en voortgang is, worden reminders automatisch verstuurd, krijg je een alert als de deadline niet gehaald dreigt te worden, zie je je uiting stap voor stap visueel ontstaan, kan je onderling chatten, kan je gelijktijdig in hetzelfde document werken en zie je letterlijk je eindproduct ontstaan. En als je campagne gereed is, importeer je het eindresultaat eenvoudig naar je eigen ESP platform en verzenden maar.

Voor vragen over Milus mail info@ of bezoek DM-InterfaceSamen mooie dingen maken?

Softwareontwikkeling staat bij SAC helemaal in het teken van: samen mooie dingen maken. Daarom kunnen wij enkele gevestigde bedrijven inmiddels vertrouwde partners noemen. Samen met hen investeren wij in de ontwikkeling van ons platform. Wij combineren de ervaring en wensen van deze bedrijven met onze visie en technische expertise tot producten waar wij, onze partners én hun klanten enthousiast over zijn! Met ons platform als basis (PaaS) werken wij samen met onze partners aan systemen op maat (SaaS). Zo zorgen we voor continuïteit en een stabiele ontwikkelomgeving.

Heeft u als bedrijf een visie op de ontwikkelingen in uw vakgebied en zoekt u een partner in technologie waarmee u deze visie samen, op toekomstgerichte manier kunt gaan vormgeven?

Dan komen wij graag met u in gesprek. Laten we kijken wat SAC voor u kan betekenen.

bamoth

Werken bij SAC

Onze bedrijfscultuur

Bij SAC stellen wij hoge kwaliteitseisen aan ons eigen werk. We willen dingen maken waar we trots op zijn! Een werkplek moet dan ook een plaats zijn waar je je thuis voelt!

Wij denken dat mensen op hun best zijn als ze doen wat ze leuk vinden. De medewerkers van SAC hebben daarom veel vrijheid om op hun eigen manier te werken en kunnen hun rol binnen het bedrijf grotendeels zelf vormgeven. We willen dat je doet waar goed in bent én waar je passie ligt.


Talent gezocht!

Bij ons is er altijd wel iets te doen en iets nieuws te leren. Momenteel zijn wij bij SAC op zoek naar programmeertalent met de nodige ervaring, mensen met gevoel voor interaction design en/of grafisch ontwerp en die, net als wij, positief zijn ingesteld!

Ben jij goed in je vak en wil je werken bij een bedrijf waar je de vrijheid krijgt om je passie en talent verder te ontwikkelen? (701) 666-9460 waarin je kort beschrijft wie je bent, wat je kan, met enkele voorbeelden van waar je aan gewerkt hebt, en wat je graag wil doen. Wie weet kunnen wij binnenkort met jou kennismaken!


Bekijk de vacatures

(661) 792-9053

Consultant


Bouw mee aan het leerplatform van de toekomst

Software developer


Kom jij werken bij SAC?

Wij geloven dat de échte softwarerevolutie nog moet beginnen. Als ambitieuze Hilversumse startup willen we daar een actief onderdeel van zijn. Daarom ontwikkelen wij een gedistribueerd kennisplatform waar het individu centraal staat. Deelnemers kunnen samen of alleen op hun eigen niveau en spelenderwijs leren. In de toekomst willen we het platform ook op niet commerciële basis beschikbaar maken voor het primair onderwijs.

Wil jij meebouwen aan een nieuw platform dat de wereld gaat veranderen en zijn tijd ver vooruit is? Dan is deze vacature wat voor jou.


Wie wij zoeken

Bij SAC hebben we geen vaststaande rollen. Ben je meer visueel ingesteld, heb je een wiskundige aanpak of heb je altijd al wat willen doen met die half vergeten filosofielessen? Voor ons is het belangrijk dat je een positieve indruk maakt. Jouw rol vult zich vanzelf wel in.

 • Je werkt graag aan nieuwe concepten en vraagt je continu af ‘of het niet beter kan’.
 • Je bent leergierig, hebt passie voor je vak én straalt dit ook daadwerkelijk uit.
 • Je hebt gedegen kennis van softwareontwikkeling.
 • Je hebt ervaring/kennis in minimaal 4 van de volgende onderwerpen: (Node.js en Javascript is een pre.)
  C#, .Net, Javascript, Visual Basic, F#, C/C++, Python, Rust, Clojure, NoSQL, Node.js, advanced algorithms, bayesian networks, role-based programming, merkle trees, knowledge systems, adaptive UX, compiler/transpiler construction, organic computing, component-based development.


Wat wij bieden

Bij SAC hebben we een duidelijke visie die we graag aanscherpen met jouw goede ideeën. Daarnaast hebben we een ‘het is af wanneer het af is’ mentaliteit. Deze maakt dat we hoge kwaliteitseisen stellen aan ons eigen werk. We willen dingen maken waar we trots op zijn.

Als dit alles je aanspreekt en je met ons mee wilt bouwen, dan bieden we je het volgende:

 • Een marktconform salaris, onkosten vergoeding en een riante winstuitkering.
 • 6 vrij in te vullen weken per jaar, voor bijvoorbeeld training, coaching of eigen projecten.
 • Uiteraard 4 weken vakantie.
 • Inspraak en stemrecht over de richting van product en bedrijf.


Geïnteresseerd? Reageren kan direct via onderstaande knoppen.


Bouw mee aan het leerplatform van de toekomst

Consultant


Kom jij werken bij SAC?

Wij geloven dat de échte softwarerevolutie nog moet beginnen. Als ambitieuze Hilversumse startup willen we daar een actief onderdeel van zijn. Daarom ontwikkelen wij een gedistribueerd kennisplatform waar het individu centraal staat. Deelnemers kunnen samen of alleen op hun eigen niveau en spelenderwijs leren. In de toekomst willen we het platform ook op niet commerciële basis beschikbaar maken voor het primair onderwijs.

Wil jij meebouwen aan een nieuw platform dat de wereld gaat veranderen en zijn tijd ver vooruit is? Dan is deze vacature wat voor jou.


Wie wij zoeken

We zoeken iemand die zich op het snijvlak van Sales, Marketing en Techniek thuis voelt. Iemand die met de klant samenzit om te kijken waar ons platform de meeste waarde biedt. Iemand die weet wat ons platform kan en de vertaling kan maken naar een concrete business case.

 • Je werkt graag aan nieuwe concepten en vraagt je continu af ‘of het niet beter kan’.
 • Je bent leergierig, hebt passie voor je vak én straalt dit ook daadwerkelijk uit.
 • Je neemt zelf het initiatief en zoekt actief naar nieuwe kansen in de markt.


Wat wij bieden

Bij SAC hebben we een duidelijke visie die we graag aanscherpen met jouw goede ideeën. Daarnaast hebben we een ‘het is af wanneer het af is’ mentaliteit. Deze maakt dat we hoge kwaliteitseisen stellen aan ons eigen werk. We willen dingen maken waar we trots op zijn.

Als dit alles je aanspreekt en je met ons mee wilt bouwen, dan bieden we je het volgende:

 • Een marktconform salaris, onkosten vergoeding en een riante winstuitkering.
 • 6 vrij in te vullen weken per jaar, voor bijvoorbeeld training, coaching of eigen projecten.
 • Uiteraard 4 weken vakantie
 • Inspraak en stemrecht over de richting van product en bedrijf.


Geïnteresseerd? Reageren kan direct via onderstaande knoppen.


Reageer Direct

Laat je naam en CV hier achter, dan nemen we spoedig contact met je op

Meld iemand anders aan

Waar kun je ons vinden?

In ons gezellige kantoor in het centrum van Hilversum worden alle plannen bedacht om de wereld te veroveren verbeteren. Hier worden koffie, cola en pizza (en een enkel bakje hummus) omgesmeed in snoeiharde technologische vooruitgang:

Bussumerstraat 38F,
1211 BL Hilversum

Email: info@sactide.com


Of neem direct contact op

Bedankt voor je bericht.